Voda bez bakterií

Asi už jste slyšeli o tom, že nejvíce se bakteriím daří v teplém prostředí, tedy hlavně v letních měsících. A nejlepší prostředí pro jejich množení je voda, tedy i ta bazénová. I to je důvod, proč se o její čistotu zajímat. Přemnožení bakterií a dalších mikroskopických organismů nejenže vodu vizuálně změní, ale také ji udělá daleko nebezpečnější. Mikro bakteriální život totiž může být pro vás poměrně nebezpečný, a to i když se vám nedostane do zažívacího traktu. Koupání v zamořené stojaté vodě je totiž poměrně nebezpečné a vašemu zdraví takové chování rozhodně nepřidá. V případě, že budete používat správnou bazénovou chemii, byste měli být těchto negativních důsledků ušetřeni.
gumové kachničky

Efektivní zbraň

V současnosti existuje celá řada chemických preparátů, které jsou vhodné k hubení bakterií, případně řas, které se v bazénech standardně množí. Většina z nich má jako hlavní složku chlór, což je prvek, který nemusí každému sednout. Ve větší koncentraci může způsobovat u jedinců trpících kožními chorobami vyrážky, ale obvykle je interakce s ním poměrně dobře vnímána. I proto se jedná stále o nejpopulárnější typ dezinfekce, který se nejen v našich končinách používá. Může mít celou řadu podob z nichž forma tablet je nejen u běžných uživatelů asi nejpopulárnější.
hotelový bazén

Jednoduché použití

Důvodem, proč jsou tablety nejvíce oblíbené je jejich jednoduché použití. S práškem nebo jinými formami dezinfekce je daleko více práce. Druhým důvodem je ale i fakt, že tento druh dezinfekčních tablet obvykle neobsahuje pouze samotnou dezinfekci, ale mnohdy i jiné preparáty, které také upravují vodu, zvláště pak její pH. To by se mělo držet na přiměřených hodnotách (6,8 – 7,2), jinak se může stát, že voda vašem bazénu začne být příliš zásaditá či kyselá. Ani jeden extrém není vhodný, jelikož vždy bude kovové příslušenství bazénu v bezprostředním ohrožení.