Používejte sáčky


Dnes už není žádný problém zajistit, aby vaše potraviny byly poživatelné i po několika dnech, týdnech či dokonce měsících. Samozřejmě, že bez ledničky nebo mrazáku to nejde. Ideální je ale mít obojí, a to buďto ve formě lednice kombinované s mrazákem, tak jako dva samostatné elektrospotřebiče. Existuje ještě třetí nepříliš doporučovaná varianta, kam s jídlem, které se rychle kazí. Tato varianta je ovšem proveditelná pouze v zimních měsících, a to ještě pokud máte balkón nebo terasu.
bílá lednice


Nedostatek místa


Hlavně v menších lednicích, respektive mrazácích bývá nedostatek místa. Toto platí nejen těsně po velkém nákupu, ale prakticky celoročně. Z tohoto důvodu mnoho lidí nezabalené potraviny ukládá do krabiček, jejichž použití má pomoci s jejich uskladněním. Do jisté míry to funguje, ale pořád je to pouze polovičaté řešení. Daleko efektivnější je použít sáčky. Nejenže jsou levnější, ale dá se do nich vměstnat daleko více potravin. Nepoužívejte však klasické mikrotenové sáčky, ale vakuové typy, které mají mnohem více výhod.
otevřená lednice


Výhodné


Vakuové sáčky na rozdíl od mikrotenových typů jsou sice daleko dražší, ale mnohem užitečnější. Pokud dáte potraviny do vakuového sáčku, můžete z něj pak vysát vzduch. Díky tomu bude daná potravina nejen lépe chráněna před oxidací, plísní a dalšími negativními procesy, ale také ji půjde snadněji skladovat. Absence vzduchu je navíc velmi prospěšná i při skladování v mrazáku. Vzduch v krabičce nebo sáčku není při teplotách pohybujících se pod bodem mrazu zrovna tím, co byste se kdovíjak přáli. Většinou jsou potraviny zabalené nedbale po vytažení a rozmrazení oschlé a nepříliš chutné. To platí jak pro maso, tak i pro ovoce a zeleninu. I z tohoto důvodu je lepší investovat do vakuových sáčků, i když stojí o něco více. Dají se pořídit buďto jednotlivě nebo v rámci sady. Snadno se čistí a je možné je použít i vícekrát.